>

Volg ons!

De belangrijkste nieuwsitems plaatsen wij als updates op onze LinkedIn pagina. U kunt ons volgen door op de onderstaande knop te klikken.

Recht op zelfstandigenaftrek bij weinig omzet?


donderdag 07 maart 2019, 07:41

Recht op zelfstandigenaftrek bij weinig omzet?

De Belastingdienst heeft ondernemers met een omzet van minder dan € 5.000 een brief gestuurd inzake de zelfstandigenaftrek. Via de brief worden zij eraan herinnerd dat je voor het recht op deze fiscale aftrekpost aan een aantal voorwaarden moet voldoen.

Zelfstandigenaftrek

VergaderingDe zelfstandigenaftrek is een aftrek voor ondernemers in de inkomstenbelasting en bedraagt € 7.280 per jaar. Dit bedrag kunt u in mindering op de winst brengen.

Voorwaarden

De zelfstandigenaftrek kent een aantal voorwaarden. De belangrijkste is dat u als ondernemer minstens 1.225 uur in het betreffende jaar in uw onderneming werkt. Ook moet u minstens de helft van het totaal aantal arbeidsuren in uw bedrijf gewerkt hebben. Deze laatste voorwaarde geldt niet voor starters.

Brief Belastingdienst

De geringe omzet waarover de Belastingdienst in de brief rept, is herleid uit de aangiftes omzetbelasting. Met de brief wil de fiscus er met name op wijzen dat een geringe omzet twijfel oproept of wel voldoende uren in het bedrijf zijn gewerkt.

De brief kan echter niets afdoen aan het feit dat niet de omzet, maar het aantal bestede uren bepalend is voor het recht op de zelfstandigenaftrek.

Goede registratie

Om het aantal uren dat u in uw bedrijf heeft gestoken te kunnen verantwoorden, is het van belang dat u een goede urenregistratie bijhoudt. Dit betreft niet alleen de uren die u voor uw opdrachtgevers hebt gewerkt. U mag ook niet-rendabele uren rekenen, zoals voor een zakelijke verbouwing, marketingactiviteiten, netwerkbijeenkomsten of voor het bouwen van een website.

Tip! Ook onrendabele uren die u investeert in uw bedrijf, tellen mee voor het recht op de zelfstandigenaftrek. Uren waarin u alleen beschikbaar bent voor werk maar geen werkzaamheden verricht, tellen echter niet mee.

Kreston AFAS Belastingdienst CreAim NBA NOB SRA
 

Transparantie
Algemene voorwaarden
Klokkenluidersregeling
Gedragscode


Huizen

Huizermaatweg 460
1276 LM Huizen
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)35-5232575

Almere

G T. Rietveldstraat 180
1333 LJ Almere
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)36-5486777
Hilversum
Stationsstraat 2b
1211 EM  Hilversum
Tel: 035 5232575
Twitter LinkedIn