>

Volg ons!

De belangrijkste nieuwsitems plaatsen wij als updates op onze LinkedIn pagina. U kunt ons volgen door op de onderstaande knop te klikken.

Parkeerbelasting betalen tijdens telefoneren!


vrijdag 23 augustus 2019, 08:58

Parkeerbelasting betalen tijdens telefoneren!

U zult onderweg wel eens een telefoontje krijgen. Vanwege de verkeersveiligheid kunt u dan het beste de auto aan de kant zetten voordat u aan het gesprek begint. Maar vergeet dan niet eerst de parkeerautomaat te vullen als u op een plek voor betaald parkeren staat, anders bent u de klos!

Kort telefoongesprek

MobielEerder kreeg een automobilist een naheffingsaanslag parkeerbelasting, omdat hij tijdens het telefoneren op een plek voor betaald parkeren stond. De automobilist bracht de zaak voor de rechter. De rechter gaf hem ongelijk en hij ging in hoger beroep. Het gerechtshof Amsterdam liet het oordeel van de rechter in stand.

Geen laden of lossen

Het kort parkeren van een auto is niet te vergelijken met laden of lossen waarvoor geen parkeerbelasting verschuldigd is. Bij laden of lossen dienen er direct goederen of personen de auto te verlaten en daarvan was in dit geval geen sprake. Goederen dienen bovendien enig omvang of gewicht te hebben, zodat het logisch is dat de auto zo kort mogelijk voor de bestemming wordt neergezet. Ook moet er direct geladen of gelost worden. Eerst even afrekenen mag dus niet.

Onredelijk?

Dat de bestuurder het onredelijk vindt om in de gegeven omstandigheden een naheffing parkeerbelasting te krijgen, doet evenmin ter zake. Het hof stelt vast dat het over de onredelijkheid van de naheffing niet kan oordelen.

Tip! Haal dus eerst een kaartje bij de parkeerautomaat en neem pas daarna de telefoon op of bel terug. Het bespaart u een duur telefoontje...

Kreston AFAS Belastingdienst CreAim NBA NOB SRA
 

Transparantie
Algemene voorwaarden
Klokkenluidersregeling
Gedragscode


Huizen

Huizermaatweg 460
1276 LM Huizen
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)35-5232575

Almere

G T. Rietveldstraat 180
1333 LJ Almere
Postbus 1165
1270 BD Huizen
Tel: +31 (0)36-5486777
Hilversum
Stationsstraat 2b
1211 EM  Hilversum
Tel: 035 5232575
Twitter LinkedIn